Ett äpple och ett päron...

Spenderade kvällen igår med att hälsa på hästarna i regnet på betet och baka tårta, det är visst någon som fyllt år idag... Brownietårta med hallonmousse blev det, inte alls tokig om jag får säga det själv, men väldigt mastig, puh. Så om det är någon som har vägarna förbi imorgon så finns det en halv tårta kvar :)

Ponnydamerna går fortfarande kvar och latar sig på betet, jag tror att de får vara kvar till nästa helg sen är semestern slut för den är gången. De har inte alls hetsätit som jag trodde de skulle göra, varje gång jag kommit dit har de antingen stått och sovit eller lugnt gått och nappat lite på grästuvorna. Jag trodde att det skull vara kliniskt rent i deras lilla hage när vi kom tillbaka från semestertrippen men det var inte alls så farligt. I lördags flyttade jag avdelningen så de fick lite större hage för är inte alls speciellt tjocka. De har verkligen helt olika kroppsform: Ettan får lite hängmage, är tunnare över revbenen och påminner om ett päron sedd framifrån medan Valborg ser ut som ett äpple med fin underlinje och allt fett mitt på magen över revbenen.  

Valborg till vänster och Ettan till höger. Riktigt likt faktiskt :)

I övrigt händer det inte så mycket på hästfronten pga sommarvilan, förutom att jag letar febrilt efter sadel till Valborg. Har hittat "rätt" Globus på annons men säljaren hade inte möjlighet att skicka några foton pga att sadeln är inlämnad på butik för försäljning, och riktigt så dumdristig är jag inte att jag köper sadel osedd så jag letar vidare medan jag väntar på foton. Har hittat en sadel här i stan av annat märke och med Cair luftpaneler istället för vanlig ullstoppning, men jag är lite skeptisk till det. Den tryckutjämnande effekten är säkert skön för hästen och kanske även för den som sitter i sadeln, men hur bra håller egentligen luftpanelerna? Sadeln var begagnad och det är bara fem års garanti på luftpanelerna. Jag har hört talas om sadlar som fått "punktering" och vad gör man då?? Går de att pumpa eller byta, och vad händer om det plötsligt blir pyspunka medan man rider, hihi :) Nä, jag är lite tveksam till denna innovation och funderar och letar vidare. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-