Fullspäckad helg!

I helgen har vi fått mycket gjort! Hela förmiddagen idag stod det storstädning av hus på schemat, sååå skönt när det var klart! På eftermiddagen körde vi bort ytterligare ett gäng staketstolpar till sommarbetet så nu räcker de nog varvet runt. Jisses vad högt gräset har blivit på några dagar!! Var ska mina ponnysar gå undrar jag varje gång...

 

Igår var Ellen och jag och kikade en stund på hopptävlingarna på Hippologum, men trots många lager kläder, mössor och vantar frös vi som hundar. Det blev bara en kort stund vid utebanan och sen en lite längre stund i cafeterian med fika (det enda som egentligen lockar dottern till hästtävlingar) innan vi åkte hemåt igen när regnet började falla. Sen vräkte det ner hela resten av dagen och båste så allt möjligt flög runt i trädgården. Andra juni och åtta plusgrader, spöregn och storm, inte direkt somrigt så hästarna fick komma in lite tidigare och slapp jobba i ruskvädret.

 

I kväll tog jag och Ettan ett tömkörningspass på ridbanan. Jag tycker tömkörning är ganska svårt måste jag erkänna, förmodligen för att jag inte gör det så ofta. Jag har aldrig tömkört Ettan förut vad jag minns, vi invigde den nya tömkörningsgjorden och det gick faktiskt riktigt bra! Det blev några missförstånd men jag lyckades få henne att gå både skänkelvikning och sluta ett par gånger så det var absolut godkänt som premiärtur. Det hade dock garanterat underlättat om man haft en ridbana med staket som man kan ta hjälp av :) Bitvis var hon väldigt taggad och jag kunde inte låta bli att smacka på henne lite en gång i skritten och hon trampade några steg, supertjejen! Sen ångrade jag mig nästan för hon är ju inte så igång, men hon ser fräsch ut och är lika arbetsvillig som vanligt. Nu har hon i alla fall blivit av med lite energi inför imorgon då vår medryttare kommer och ska rida igen :) Hon ska få hjälpa mig att komma igång med tömkörning med Valborg också, jag tror jag behöver lite hjälp med ledare med V i början som inte är så van vid tömarbete. 

    

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-