Nu kör vi!!

Efter en period lång som en evighet med geggiga hagar, kallt väder utan vår och väldigt många borttappade hästskor så känns det som att det vänder nu: Hagarna har torkat upp, gräset är på gång ordentligt (även om det inte har växt så jättemycket den här veckan när det varit kallt), Ettan är skodd fram och framför allt så såg hon pigg och fräsch ut under ridpasset i onsdags, YEHAAAA! Så nu ska hon sättas igång ordentligt igen, vilket känns väldigt bra med tanke på att de snart ska börja gå ut på bete. Jag har dessutom fått tag i en medryttare/medhjälpare till mina ponnydamer, så bara jag hittar en sadel till Valborg ska hon också få komma igång med ridningen, det ska bli spännande!

 

Ikväll var vi borta vid sommarbetet och lämnade av en pall staketstolpar, naturligtvis räckte de inte varvet runt så det blir till att köpa ett gäng till. Snabb huvudräkning gav att det är 2,5-3 hektar, det kommer garanterat att räcka för våra fyra ston med tanke på att mina hetsätare får gå på en mindre del av ytan och skava i sommar så de inte äter ihjäl sig. Jag hade tänkt köra hårt på staketsättning i helgen men det ska visst regna fredag-måndag, så då får man passa på att göda gräs i trädgård och tomma vinterhagar istället.

Vad skulle jag göra om min sambo inte jobbade på markentreprenadföretag och kunde låna hem såna här vrålåk? Förmodligen bära alla 126 staketstolparna med mina halvtrasiga armar runt det blivande betet... Effektivisering är verkligen hans grej, och dottern fick sig en rolig åktur på köpet :) 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-