Hästskor ska ju ge tur?!

Det här med mina hästars skor har verkligen blivit en följetong som jag är OTROLIGT less på vid det här laget! Hovslagaren var här i slutet av april och skodde båda damerna, sen tog det bara fem dagar så satt alla skor fast i geggan i hagen. Med tanke på förutsättningarna i hagarna så bestämde jag mig för att vänta några veckor innan vi spikade fast dem igen, det kändes helt enkelt inte lönt att göra det just då och kasta ännu mer pengar i sjön. I tisdags var hovis här och skodde Ettan fram, det gick inte att sko henne bak pga att hon har slagit bort en ganska stor bit av hovväggen på ena bakhoven precis där man sömmar. Hon har dessutom inte sett riktigt fräsch ut bak de två senaste veckorna, min teori är att hon har överansträngt sig när hon försökt slippa från leran i hagen genom att dra upp bakbenen under magen i varje steg, min prinsessa. Hon har därför fått stå i en lite mindre grushage nära stallet ett tag för att vila från det djupa underlaget. Nu när hon hade fått på framskorna och vilat såg hon pigg och ridfärdig ut tyckte jag. Hon har haft det så himla tråkigt i sin lilla grusruta att jag bestämde att hon skulle få komma ut i hagen en stund i eftermiddag nu när det torkat upp, och vad händer? Det tog tio minuter för henne att plantera en av sina skor i hagen, då var hon riktigt billig!! Så vi lyckades inte ta oss ut på ett enda ridpass innan skon var försvunnen igen, jag som var så otroligt ridsugen idag! Så nu har jag inte ridit henne kontinuerligt på drygt en månad, det har mest blivit longering för att kolla hur hon rör sig och korta promenader med ömfotad ponny i en evighet känns det som!

 

Valborg och jag var ute på promenad med Chabli i kväll, det gick bra men hon var också lite ömfotad utan framskor :( Vi mötte en liten lastbil på grusvägen och det var hästar som sprang i en hage precis vid vägen men hon skötte sig utmärkt! Jag har inte kommit igång med ridningen än eftersom jag letar sadel till henne. Anna som är utbildad sadelutprovare var och hälsade på för någon vecka sen och tittade på henne, vi konstaterade att hon är väldigt rund över ryggen och Ettans sadlar med normal bom funkar inte som förväntat. Vi provade en vid Globus dressyrsadel på henne och den låg ganska bra, så jag spanar efter en vid/x-vid Globus eller liknande att prova. Under tiden går vi på promenader med och utan sällskap, longerar och pysslar med annat och hon är alltid positiv och framåt!     

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-