Lastträning!

Idag har jag ägnat en bra stund åt att lasta hästar. Vår nya hyresgäst Chabli anlände med ett brak när hon kom för några veckor sen, hon tyckte det var läskigt att backa ut och kröp därför under bommen framåt istället och lyckades trycka ut hela bakdelen genom framdörren innan vi fick ut henne. Nu när alla skrapsår läkt tyckte ägaren att det var dags att försöka lasta henne igen, klokt tyckte jag och lovade att hjälpa till. Det gick till slut, efter 1,5 timmes lockande. Jag tog ansvar för hästhanteringen och det var mitt "fel" att det tog så lång tid. Jag lät henne få en chans att kliva in själv utan tvång bakifrån men vi var inte helt överens. De första fem minutrarna var hon nervös och skakig men vi tog det lugnt och hon var både uppe med framhovarna och gick över rampen från sidan med alla hovarna många gånger, men hon ville inte riktigt övertalas att gå in. Efter över en timmes lockande var hon bara tjurig och less och då tröttnade vi på varandra och linorna kom fram. Vi hade dem bara bakom henne så hon inte kunde backa när det passade henne och då gick hon ganska snart in utan att vi tvingade på henne med linorna. Hon vägrade dock att backa ut och började skaka stackarn, så då fick hon gå ut via frontrampen. Efter vi fått in henne första gången gick det jättebra och när hon gått in tre gånger till på ett par minuter och utan hjälp av linorna nöjde vi oss. En lugn dam fick gå tillbaka in i stallet och vi (jag) vann första ronden! :)

 

När vi ändå hade släpet kopplat och klart fick mina prinsessor också träna, och vilka stjärnor jag har!!

Ettan var först ut, och trots att hon faktiskt inte varit lastad sen hon kom hit för snart två år sen så gick hon rakt in i släpet som den självklaratse saken i världen. Backade ut lugnt och fint, fick gå tillbaka in igen och ut via frontöppningen, lätt som en plätt och helt oberörd! Sen gjorde vi samma procedur med Valborg och det gick också jättebra! Hon slängde ett öga på släpet sen klev också hon rakt in, fick stå still en stund därinne och sen gå ut fram. Hon blev lite mer uppvarvad av lastningen än Ettan och tvekade lite när jag tyckte vi skulle gå in igen, men efter några minuter klev hon in. Hon fick stanna någon minut i släpet och äta godis och sen backade jag henne ut, gjorde halt mitt på rampen och hon trippade ut lugnt och fint. Supertjejer! 

 

   

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-