Fredsmäklare

Önskat resultat: Valborg tar kommandot i hagen så hon också får äta frukost

Verkligt resultat: Glufs-Glufs (Ettan) äter först upp maten i ena hönätet och sen det som är kvar i det andra genom att jaga Valborg runt halva hagen

Det blev helt enkelt inte som jag hade hoppats... Valborg har varit ganska tuff mot Ettan över staketet och Ettan har hittills under vår tid tillsammans varit lite försiktig och gått undan när hon gått tilsammans med andra hästar. Men när en liten fyraåring stod vid maten Ettan ville åt då morskade hon minsann upp sig och gick till attack så Valborg fick fly, och vid ett tillfälle nästan sprang över mig. Då blev jag arg och skällde på Ettan för att visa att när vi är därute alla tre då är det minsann jag som bestämmer och då uppför man sig. Och det blev det inget snack om, hon gick iväg och ställde sig 20 meter bort och väntade tills jag ropade på henne och mäklade fred, duktig argbigga :) Valborg stod på avstånd och spanade nyfiket på vår konversation, och det är bra att hon förstår att jag är högst i rang.

Detta var inte optimalt, nu äter Ettan 2/3 av maten och kommer att bli fet medan Valborg får en svältportion till frukost och får nöja sig med att gnaga på träd resten av dagen. Med andra ord får Ettan svälta under natten och Valborg mumsa hösilage hela natten för att kompensera. Hmmm, hur lösa detta? Tänk vad enkelt om de kunde gå på fri tillgång på mat ute, men det skulle aldrig gå för då skulle de äta ihjäl sig båda två!   

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-