Dojor på!

Idag har våran hovslagare Johan spenderat förmiddagen i stallet. Eftersom det fortfarande är isigt i hagarna så vågade vi inte svida om till sommarskor utan det fick bli vinterskor den här perioden också för säkerhets skull. Ettan har så bra hovkvalitet att vi beslutade att hon ska få gå barfota bak ett tag, vilket kändes skönt med tanke på att jag äntligen ska släppa ihop damerna nu när broddarna är borta. Sen var det Valborgs tur, dags för tonåringen att bli stor och få skor fram för första gången! Vi konstaterade att hon har lite dålig balans när hon ska lyfta bakhovarna högt, så hon ville gärna lägga sig i knät på Johan när vi skulle raspa bak. Det var inte helt enkelt men efter en stund var de i alla fall raspade båda två. Det blir till att träna på att få henne att hitta sin egen balans till nästa gång, men vi har ju åtta veckor på oss att träna så det ska nog gå :) Skoningen gick bra, enligt hovslagaren bättre än förväntat med tanke på att det var första gången. Han sömmade två söm i taget och så fick hon vila emellan, och hon brydde sig inte nämvärt om spikandet. Men vilka pyttehovar!!! Hon fick skor i storlek 3X0, enligt Johan normalt en storlek för B-ponnysar...

När pedikyren var klar och båda damerna fått minibrodd i trakterna var det dags att släppa ut pållarna i ösregnet, och jag bestämde mig för att nu skulle det ske. Vi tog varsin dam och släppte dem i Ettans skogshage och det var helt odramatiskt. De tyckte de kände varandra så bra redan att de inte ens brydde sig om att hälsa utan travade runt varandra som om de gått ihop hela livet. Efter en stund stod de brevid varann och gnagde på samma buske, så skönt!! Summa summarum en jättebra dag, förutom spöregnet då, men det positiva vägde absolut upp skitvädret och till helgen ska det bli sol! 

Valborgs pytteskor på plats! Jag skulle lagt någonting bredvid så man ser hur små de är, hihi. 

Prydligt som vanligt, med filade kanter och allt :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-