Detta med prylhets...

Läste just fantastiskt roliga Havrepappas senaste inlägg om hästgrejor och denna prylhets som är en stor del av många hästägares liv. Det var väldigt träffsäkert!! Själv tillhör jag en numera troligtvis ganska liten klick av hästägare som INTE darrar i knävecken om jag ger mig ut bland andra hästekipage utan det senaste tränset eller, gud förbjude, benlindor som inte matchar schabraket ton i ton. Jag bryr mig helt enkelt inte speciellt mycket om det. Därmed inte sagt att jag varken är en sämre hästägare eller ryttare än många andra i det där ridhuset ;) Varför denna prylhets? Jag förstår helt enkelt inte meningen med varför jag ska betala tusen spänn för ett schabrak som det står någon annans namn på, när jag kan köpa ett i samma kvalitet för 200-300 spänn, varför???

Härmed inte sagt att jag inte handlar hästgrejor, för det gör jag. Men jag är inte rädd för att köpa de billiga varianterna så länge jag tycker de verkar vara av bra kvalitet. Jag beställde t.ex. ett nytt regntäcke till Valborg i går. Anledningen till det var INTE att jag råkade ha förra årets färg på det täcket hon har nu, med risk för att folk skulle snegla på mig och himla med ögonen bakom min rygg, hahaha. Nej, anledningen var att hon har ett täcke som jag egentligen köpt till Ettan, och som därmed är en storlek för stort. När jag då fick se att mitt favorittäcke var på rea så slog jag till. Här kommer dagens tips: Ska du köpa hästtäcke för utomhusbruk, köp Horze Avalanchetäcke med halvhals!! Jag har sett detta täcke på allt från islänningar till stora halvblod och aldrig sett en häst med bogskav, de är suveräna i passformen och dessutom relativt billiga (tjockt vintertäcke för 899:-). Nu var de ofodrade regntäckena dessutom nedsatta från 749:- till 449:- så då var det bara att passa på! Just för att jag inte känner att jag MÅSTE ha ett Bucas eller Rambotäcke för två tusen spänn...     

 

Jag har nog lite samma tänk när det gäller foder. Mina hästar får hösilage av bra kvalitet, lite Betfor, lite mineraler med selen och några deciliter pellets per dag, mest för att det ska skramla lite i hinken när det är matdags för jag är övertygad att de egentligen skulle klara sig finfint utan kraftfoder. Mina hästar är glada, blanka och i bra hull utan tio olika tillskott. Ettan har inte haft en enda sjukdag på nästan två år som kunnat relateras till träning eller foder. Nu tränas de absolut inte för prestation på landslagsnivå, då kanske det skulle krävas lite mer. Men det finns så otroligt många hobbyryttare som jag, som till skillnad från mig proppar i sina hästar det ena konstiga tillskottet efter det andra. Det är pulver för leder, oljor av olika slag, äppercidervinäger, nyponpulver, vitlöksflingor (som dessutom är giftigt för hästar!) mm mm. Även detta noterar jag med tanken "jaja, det blir nog bra..." och fortsätter tryggt med min slimmade foderstat. Sån är jag... 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-