Taggade damer!

Idag har båda damerna varit ute och motionerat i eftermiddagssolen. Valborg och jag tog en promenad bort till grannens ridbana, hon var riktigt pigg och taktade hela vägen dit :) Man märker att hon blir väldigt trött i huvudet av alla intryck, och det hände en hel del på vägen. Precis när vi kom ut utanför stalldörren på framsidan så blåste det till i plasten på en virkeshög, och då blåste hon upp sig och frös fast. Men det som är positivt är att hon samtidigt är väldigt nyfiken så efter en kort stund vågade hon gå fram och kolla trots att det fortfarande vajade lite i ena hörnet av plasten. Precis när vi skulle ut på vägen kom det tre bilar, vi stod på infarten ute vid vägkanten när de åkte förbi och det brydde hon sig inte om. Sen var det grannar som var ute och räfsade i trädgården, sågade och tvättade bilar, så det var mycket att spana på. Det var väldigt blött på ridbanan så det blev bara tio-tolv varv i trav innan vi gick hem igen. När vi kom ut på asfaltsvägen kom det en bil bakifrån, men det brydde hon inte heller sig om utan traskade på snällt på vägkanten. Duktig Valborg!

 

Sen var det bara att sticka in för snabb middag (inklusive hästhår, hmm...) och tillbaka ut för ett ridpass med Ettan. Eftersom det inte går att rida på varken grusplanen eller ridbanan (om man inte har planerat gyttjebrottning) fick det bli en tur ut på grusvägen. Ettan var också väldigt taggad och spänd, sneglade och snirklade för varje sten hon såg så det blev inte någon OS-ritt vad gäller form på någon av oss :/ Vi var ute ca 40 minuter, i stort sett bara skritt förutom några hundra meter trav, och hon var sjöblöt av svett stackarn! Hon blir knappast så svettig av arbetet utan det är anspänningen som gör att hon svettas som om det vore fyrtio grader varmt. Det konstiga är att vissa saker som man skulle kunna tänka sig att hon skulle tycka är lite läskigt bryr hon sig inte alls om. En sån är när man rider på snötäckt is som knakar och smäller när hon går på den, det rör henne inte i ryggen. När vi kom ut på vägen kom det en bil med en stor släpvagn som gav ifrån sig ett riktigt högljutt skrammel när den körde i ett väghål precis när de mötte oss, men det brydde hon sig inte heller om. När vi kom in fick hon fleecepyjamas med hals och middag, och de andra fick också komma in. Summa summarum en riktig hästsöndag, och jag har kommit fram till att jag verkligen behöver en egen, väldränerad ridbana, NU!! 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-