Snö på tvären = tokiga pållar!

I morse var vädret okej så hästarna gick ut utan täcken. Men för en stund sen började det blåsa ordentligt och snöa på tvären, och de båda tokmajorna fick ett spel i hagen, hahaha. Varför blir hästar så knäppa när det blåser? Ettan har ofta en stund på eftermiddagen när hon far omkring och försöker uppvigla de andra att hänga på i sina hagar, och ibland hänger även Jazon på och drar en repa men Valborg brukar oftast titta på helt oförstående. Men idag fick Ettan igång även tonåringen, som visade upp sina rodeokonster :)

Tok-Valborg till höger, uppviglaren till vänster i snöstormen. Det är roligt att se hur Valborg härmar Ettan och skrapar med framhoven på slutet :)

Om knappt två veckor ska de båda damerna äntligen få gå tillsammans i samma hage för då kommer hovslagaren och då kan vi äntligen få bort Ettans broddar som han så duktigt har dragit fast. Jag har försökt två gånger att skruva bort dem men det är samma tre broddar som lossnar, och då är det fem kvar i de norrländska bakskorna så det funkar inte. Det hade säkert inte varit något problem om inte skon suttit fast på hoven men man kan ju inte dra hur hårt som helst, det känns som kotan ska hoppa ur led om man tar i för hårt. Jag tror inte heller att Ettan är med på idén att följa med in i garaget och slänga upp dojorna i skruvstädet... Med tanke på att jag fick ta bort mitt connemarasto för ett år sedan pga en broddspark så har jag helt enkelt inte vågat släppa ihop dem än. Ettan har aldrig sparkat åt någon annan häst, hon är ranglåg och flyttar sig alltid bort från bråkstakar, men man kan ju ge sig sjutton på att det skulle hända något ifall jag testade nu och det är det inte värt!! 

Jag vill inte att Valborg ska få två såna här i pannan!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-