Mycket nu...

Har inte hunnit uppdatera på ett par dagar, det har varit fullt upp på kvällarna. I söndags fick Ettan ett pass med longering på ridbanan, det var jätteblött och det är ju inte riktigt hennes favoritsysselsättning att klafsa runt i gegga så hon var ovanligt seg... Jag tog fram några bommar som hon fick trava över, det gick bara fint. Sen lade jag upp dem till ett litet kryss på sockerbitar så hon fick ta ett litet skutt varje varv. Det gick också bra men jag upplever det inte som att hon tycker det är jättekul med hinder, en gång smet hon bredvid på utsidan. Hon hoppar om man ber henne, men hon suger inte tag i hinder och verkar helt enkelt inte tycka att det är så kul. Jag har ändå tänkt att vi ska försöka ta fram bommar och cavaletti åtminstone en gång i månaden sen när ridbanan blir bättre för att hon ska få lyfta lite extra på tassarna och träna överlinjen. Jag filmade några varv under longeringen, filmen ligger på YouTube och direktlänk dit finns på startsidan.

 

På eftermiddagen fick Valborg också komma ut på äventyr. Jag tog in henne själv i stallet och sen gick vi på promenad själva ut på vägen och bort till grusplanen. Där testade jag att släppa ut henne på linan och longering hade hon provat tidigare, det gick som en dans i både skritt och trav! Hon blev lite spänd när det var ett par barn ute på vägen som sprang och busade och smällde med locken på brevlådorna, men det gick över när hon hade fått stanna och titta på dem lite och med tanke på att det var första gången vi var utanför gården själva så får hon absolut väl godkänt!

 

I måndags var veterinären här och vaccinerade Valborg. Det var helt odramatiskt och veterinären som inte brukar vara direkt pratsam frågade lite om hennes stam mm, så jag tror att fröken föll honom i smaken :)  

 

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-