Ryttarspaning...

På förmiddagen idag var jag och tittade på dressyrtävlingar på Södra Umeå Ryttarförening (SURF). Det var en seriedressyr och ganska få ekipage, men det är alltid kul att titta på när andra rider. Jag var delvis där för att spana in ponnyryttarna, då jag funderar på att försöka hitta en ryttare som kan ta ut Valborg på någon liten ponnytävling till hösten/vintern. Det vore kul om hon fick komma ut och tävla lite, förutsatt att hon stannar på ponnymått. Annars får jag väl lufta henne i ridhästklasser själv så småningom, men det vore minst lika kul om hon fick tävla mot andra ponnysar till att börja med.

 

Vad gäller ridningen så måste jag säga att ett par av ponnyryttarna red nog så bra som en del av de vuxna ryttarna som startade i de klasser jag såg, LC:2, LB:1, LA:1. En trevlig detalj var att både LB:1 och LA:1 för ponny vanns av ett ridponnysto på fina siffror en bra bit över 60%. När jag såg den ponnyn på framridningen så gissade jag att det var en ridponny e. Veronas Bo-Gi, vilket visade sig stämma! Jag börjar visst få ganska bra koll på den svenska ridponnyaveln, och det är bara att konstatera att när det gäller ponnydressyr i Sverige så ligger ridponnyer väldigt bra till i resultatslistorna. Ridponny rules!! ♥ 

    

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-