Hästhelg!

Den här helgen är jag ensam hemma, sambon är med grabbgänget i Hemavan och dottern är hos farmor och farfar och hälsar på. Det innebär att det blir lite mer tid för hästaktiviteter än vanligt, inte alls fel om ni frågar mig ;)

I går fredag tog jag ut Valborg på styrträning igen. Det går otroligt mycket bättre med bettet nu än första gången, hon är nästan helt lugn i munnen. Hon stannar snällt när hon ska, men ibland är det lite svårt att få igång henne igen när man går bredvid och dessutom i position med hennes mage. Jag släppte ut henne på lite längre lina runt mig ett par varv och hon skrittade snällt på, så longering har hon nog testat förut gissar jag. I morgon ska vi försöka komma ut på en promenad i byn.

 

Ettan och jag trotsade aprilvädret (läs blötsnö ovanifrån) i eftermiddags och tog ett pass på grusplanen. Eller grus och grus, eftersom den precis har tinat fram är den väldigt blöt och kladdig just nu. De första tio minutrarna var hon lugn och nästan lite TRÖG! Det var inte vad jag hade väntat mig, och istället för att njuta av lugnet började jag fundera på om hon var ofräsch på något sätt. Hon var, för andra passet i rad, lite tung i framändan också i början. Men eftersom jag känner min prinsessa vid det här laget så vet jag att det finns något som brukar få henne taggad, galopp! Så hon fick gå något varv på volten i galopp tidigt under passet och plötsligt var det mer fart under skorna! Hahaha, bara för att hon inte far omkring som en tok så börjar jag fundera på om det är något fel på henne :) Efter den lite tröga starten gick hon riktigt bra, jag red mycket skänkelvikningar på diagonalerna och tränade på att få upp tempot lite i traven i rörelsen. I slutorna rider jag fortfarande långsamt för att vi båda ska hinna med, men skänkelvikningarna går så bra nu att vi kan göra dem i lite friskare tempo för att få bra flyt. Hon har lite svårare med både takt och form när jag flyttar för höger skänkel, men det går framåt. Vi fick till några riktigt fina bakdelsvändningar också, åt båda hållen. Galoppen har varit hennes akilleshäl länge, när jag köpte henne så kastade hon sig iväg i fattningarna. Det jobbade vi jättemycket med förra vintern och ibland när hon var överladdad så blev det till slut snarare så att hon nästan helt tappade bjudningen och stod och studsade på stället. Nu har vi fått till en riktigt fin, lugn galopp så nu känns det som att det är dags att utöka galopparbetet och börja introducera förvänd galopp och enkla byten. Problemet är bara att hon verkligen ÄLSKAR att galoppera och ibland blir lite väl taggad!

När vi kom in tog det en bra stund innan benskydd och allt läder var skurat, torkat och putsat igen. Pållan är så skön när hon har gått ett riktigt dressyrpass, då står hon bara och hänger i stallgången när vi kommer in i stallet igen. Hon njuter verkligen av att få jobba med både kroppen och huvudet :) 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-