Blodvite, styrträning och bakslag!

Det har hänt en hel del sen jag skrev här sist, i lördags. I går hade jag tänkt försöka tömköra/lösgaloppera Ettan i Edith och Elbas gamla hage som är ledig för tillfället. Jag hade varit och provgått i snön innan och konstaterat att jag bara sjönk en halv decimeter. Ja, precis innanför grinden gick det bra, men när jag släppte ut Ettan med tömmarna redo så försvann hennes ben ner i snön ända upp över knäna. Fråga mig inte hur det gick till, men det var väldigt mycket djupare en bit ut så hon sjönk som en sten genom skarsnön, stackarn! Jag vet inte om det var den vassa snön eller om hon trampade sig med tåbroddarna bak, men när vi kom in igen blödde det i kronranden på höger fram. Klantigt av mig att inte kolla snödjupet LITE mer noga! Men det var bara ett litet sår så vi gick iväg och tog en kort longering på grusplanen istället, det gick bättre.  

 

I morse kom årets första bakslag. Snön vräkte ner en stund, BLÄÄÄ!! Men det kunde vi ju ha räknat ut att det inte blir vår i Norrland i början av mars, det funkar liksom inte så.... Det blev bara ett par centimeter men det var så TRIST, vägarna hade hunnit bli torra och gräset hade börjat titta fram intill husväggarna, suck!

 

Till skillnad från bakslaget med vädret i morse så slutade kvällen bra! Valborg och jag har varit ute på gården och haft styrövningar. Efter att jag hade borstat av henne vinterpäls tillräckligt för att sticka en tröja så tog vi träns med tyglar idag. Hon var lite tittig först, hon har aldrig varit ute själv i mörker utanför stallet så det var en del att spana på, men hon lyssnade bra ändå och var helt obrydd över tyglarna. Hon var jätteduktig och gjorde halt när jag tog försiktigt i tyglarna och vi styrde runt gården ett antal varv. Det blev några extra halter när hon trodde hon skulle stanna när jag styrde, men för att vara första gången gick det jättebra!

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-