Terapi!

Idag blev det terapi...

Hihi, nej riktigt SÅ knäckt blev jag inte efter ridpasset igår att jag behövde gå i terapi, nej ikväll var det Ettan som var huvudperson. Anna som driver Equiella Hästfysioterapi har varit på besök idag och gått igenom Ettan från topp till tå. Anna och jag känner varandra sen ganska många år tillbaka och har hjälpt varandra med hästarna på många olika sätt genom åren. Eftersom Ettan har gått lite på halvfart under vintern av flera anledningar tyckte jag det var lämpligt att gå igenom henne ordentligt nu innan jag sätter igång henne med lite mer intensiv träning. Så ikväll blev det 1,5 timmes hästspa, med grundlig genomgång, rörelsekontroll i skritt och trav, helkroppsmassage, stretchning och en koll på hur dressyrsadeln ligger. Ettan skötte sig riktigt bra måste jag säga även om hon till slut blev lite less i stallgången, men tålamod är inte riktigt hennes grej. Anna tyckte att hon har breddat sig fint i fronten och var mjuk och fri från spänningar i halsen, rörde sig rakt och fint och var duktig i stretchningen. Vi konstaterade att hon är mycket mer musklad i överlinjen än när hon kom, det syns att dressyrarbetet har gjort resultat. Det enda Ettan reagerade lite på var en punkt på låret på båda sidor, som vi gissar är lite träningsvärk från alla levader och andra högre skolor hon gjorde under ridpasset igår... Dressyrsadeln låg också bra, så slutsatsen är att jag har en fräsch nioåring som det bara är att fortsätta jobba med! Så den där vita triangeln (eller rättare sagt pricken) hon har på rumpan den struntar vi fullständigt i båda två, här ska tränas!!      

Anna in action!

"Ja, DÄR, det var skönt!"

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-