Grön jul och en stökig tant på besök...

.... och då pratar jag inte om någon gammal släkting, utan Dagmar, stormen som vi fått låna från Norge. Holy smoke vad det blåste i natt, och elbanden har stått rakt ut i sidled som slaka linor mellan stolparna under dagen! Imorgon får jag nog ta en runda och spänna dem så ingen kliver ut.

 

Jag hade tänkt passa på att rida ordentligt nu under julledigheten, men glaserade vägar och regn för inte direkt tankarna till en lång härlig galopp.... Trots att delar av hagarna troligtvis skulle kvala in som tävlingsis i konståknings-VM så verkar Ettan ganska nöjd, hon har norrländska vinterdäck och är glad så länge hon slipper bli lerig :) Det är lite värre för de utan skor och oss tvåbeningar som fortfarande inte fattat att man inte kan ha gummistövlar på blankis utan slirar runt så fort man kliver ut utanför stalldörren. Edith har ju varit med om några vintrar tidigare och smyger försiktigt ut i snökanten, medan Elba drar ut genom stalldörren som en brun hårboll i hundraåttio varje morgon, och det är ett under att hon håller sig på alla fyra nedför backen till grinden. 

 

Så tack vare det onorrländska vintervädret går dagarna ganska omärkta förbi just nu på Stuteri Vision. Istället för ridning blir det lite mer läderputs, manklippning, unghästborstning mm, vilket i och för sig också behövs. Imorgon tror jag att jag ska klippa Ettan igen, det börjar bli dags att dra ett andra varv runt kroppen på henne så vi är redo när snön väl kommer, för det gör den väl? Vi får hoppas att hon inte blir lika upprörd som förra gången. Nej, inte över klippmaskinen, utan för den läskiga mörkbruna drivan som bildades runt hennes hovar och som hon mycket misstänksamt fnös åt, sötnosen ;) 

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-