Liten ska bli stor, och det går aldrig som man tror!

Igår bestämde jag att det var dags att börja vänja av Elba, hon fyller halvår på torsdag och det börjar bli trångt i fölboxen så nu var det dags. Jag fixade lilla boxen som stått tom hittills, och tog in de andra två innan Edith och Elba fick komma in så det skulle vara så lugnt som möjligt i stallet. Jag hade tänkt mig att hönsmamman Edith skulle tycka att detta spektakel skulle bli förskräckligt, men ack så fel  jag hade! Efter att ha stängt in dem i varsin box så stod Edith och pratade och gnäggade fem minuter, sen tyckte hon att det räckte med uppståndelse och ställde sig och åt hö istället medan stackars Elba stod och skrek för att få kontakt med sin mamma. Efter mindre än en timme hade Edith ätit upp och ställde sig och SOV med rumpan åt sin upprörda dotter och verkade tycka att det var jätteskönt att få sin kupé för sig själv... Nästan komiskt, med hästar blir det sällan som man tror!

 

Ettan har fått komma ut och jobba i dagsljus både lördag och söndag. I går hade vi ett ordentligt dressyrpass på grusplanen. Hon var väldigt taggad så jag satte lite extra press på henne för att bli av med en del av överskottsenergin, och stundtals gick hon superbra och blev svettig trots att jag klippt henne. Jag luftade dressyrsadeln, halleluja, jag ska aldrig köpa en häst som inte kan ha Morris & Nolan så jag måste rida i något annat :) Idag tog vi en timmes skrittur och hon skrittade på med stora steg och kändes så nöjd trots att vi höll på att frysa ihjäl i den isande vinden, brrrr!!

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-