153,5 cm....

Mätte Ettan igår med min nyligen införskaffade mätsticka med vattenpass. Min svenska ridponny är definitivt ingen ponny, snarare en svensk ridhäst av mindre modell. 153,5 cm med skor, som tur är så är ASRP generösare än många andra avelsorganisationer för ponny och tillåter mankhöjd för ston t.o.m. 153 cm vid stamboksföring. Med skoavdrag så klarar hon sig alltså troligtvis. Det må väl vara hänt att hon har vuxit över ponnymått, men det som är konstigt är att hon har mätintyg på 148,0 cm som sexåring. Hon har alltså vuxit 5,5 cm från sex års ålder till åtta, yeah right! Man undrar hur de dåvarande ägarna lyckades med det??? För min del spelar det ingen större roll när hon ändå inte får tävla, det enda negativa i sammanhanget är att det kraftigt begränsar antalet hingstar man har att välja på om man tänker producera en D-ponny, de flesta ridponnyhingstarna i Sverige ligger över 145 cm. Någon gång i framtiden hoppas jag på att kunna testa FS Mr Right, en tysk ridponnyhingst som bara är 138 cm, en riktigt liten läckerbit som kallas för "Den gule Totilas", så man får väl anta att han rör sig helt okej ;)

    

FS Mr. Right, tysk ridponnyhingst f. 2008, 138 cm.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-