Pedikyr för hela slanten!

I går var Umeås bästa hovslagare här och gjorde en insats. Med tanke på att Ettan har haft en hovböld nyligen och Edith inte haft lust att lyfta på hovarna när hovis (inte min) varit och hälsat på i sommar så var det lite pirrigt hur allt skulle förlöpa med stora tramsiga damer och små ovana fröknar. Helt i onödan visade det sig. Ettan skötte sig och fick på sin fjärde sko, så nu är hon "fit for fun" igen och förhoppningsvis sugen på lite jobb efter sju veckors sommarlov. Och miljöombytet verkar ha gjort susen för Ediths humör, för hon stod och halvsov och fick väl godkänt. Lilla Elba fick också några drag med raspen runtom utan problem eller behov av någon korrigering, så nu är alla damer fina om naglarna lagom till morgondagen. Då kommer nämligen stallets nya (och enda) hyresgäst Jazon, den blivande tuppen i hönsgården. Jag hoppas att det inte ska stöka till alltför mycket i den lilla stoflocken, de stora damerna går visserligen i varsin hage men gnäggar åt varandra och verkar trivas i varandras sällskap. I och med Jazons ankomst börjar "vintersäsongen" officiellt i helgen och pållarna ska få komma in och sova på nätterna. Det ska bli skönt faktiskt, även om det innebär att man måste börja mocka skit inomhus också. Fast det ger ju lite snyggare armmuskler på köpet ;)   

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-